Boten en steigers Emmakade verplaatst door renovatie

AMSTELVEEN – De renovatie van de oever aan de Emmakade aan de kant van de weg begint op maandag 30 november aanstaande. Omwonenden zijn geïnformeerd dat de steigers moeten worden weggehaald en de bootjes worden tijdelijk verplaatst.

Bootwrakken worden na een aankondiging weggehaald. Heeft u een steiger langs de oever van de Emmakade aan de Amstelveens kant van het Amsterdamse Bos? Zorg dan dat deze uiterlijk zondag 29 november 2020 is verwijderd. Bootjes worden verplaatst naar een tijdelijke voorziening in het water. Maandag 30 november 2020 start het vervangen van de beschoeiing aan de Emmakade, deels vanaf het water en deels vanaf de kant. Na uitvoering van de werkzaamheden, die naar verwachting ruim één maand duren, kunnen de steigers weer teruggeplaatst worden.

Ondertussen is de gemeente Amsterdam gestart met het aanleggen van een natuurlijke oever aan de overzijde van de Hoornsloot aan de kant van het Amsterdamse Bos. De werkzaamheden zijn kort na elkaar gepland. Zo blijft eventuele overlast beperkt. Voor verdere informatie over oeverwerkzaamheden door Amsterdam zie de website Amsterdamse Bos.

Informatie
Voor vragen over deze oeverrenovatie of het beheer van de oever, kunt u contact met de gemeente opnemen via (020) 540 49 11 of via e-mail: gemeente@amstelveen.nl.

Bron en beeld: Gemeente Amstelveen