Brandweerwagens weggezakt en vast komen te zitten in De Kwakel

AMSTELLAND – Twee brandweerwagens uit de regio Amsterdam-Amstelland zijn maandagavond weggezakt en vast komen te zitten in De Kwakel. De wagens balanceerden op de rand van de sloot. 

Een van de voertuigen, een autospuit van Aalsmeer, was daar ter plaatse bij een brand op park Het Fort in De Kwakel. Deze brand werd omstreek 23.00 uur maandagavond gemeld. 

Een hulpverleningsvoertuig uit Amsterdam-West werd vlak voor middernacht opgeroepen om de autospuit van Aalsmeer los te trekken. Echter 50 meter voor de vastzittende brandweerwagen kwam dat hulpverleningsvoertuig zelf ook vast te zitten.

Beiden voertuigen dreigden weg te zakken in de sloot. De brandweer was met man en macht bezig om de voertuigen los te krijgen. Om 02:00 uur vannacht zaten beide voertuigen nog steeds vast. Hoe lang het uiteindelijk heeft geduurd om de voertuigen los te krijgen is onbekend. 

Beeld VTF – Vivian Tusveld