Eerste duurzame buurtactie in Amstelveen afgerond

 Stadsdorp Elsrijk heeft samen met de gemeente, Groene Grachten en het Energieloket de eerste duurzame buurtactie in Amstelveen afgerond. De actie was gericht op het terugdringen van het energiegebruik en het verhogen van duurzaam opgewekte energie bij jaren-dertigwoningen.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “We zijn heel blij met dit buurtinitiatief. De actie heeft inzicht gegeven in de duurzame stappen die er gezet kunnen worden in jaren-dertig woningen en in welke volgorde. Het enthousiasme en de inzet waar deze actie mee is uitgevoerd hebben bijgedragen aan het succes. De gemeente ondersteunt graag dit soort lokale initiatieven.”

Voor vijf voorbeeldwoningen is er een advies op maat gemaakt met betrekking tot het verduurzamen van de woning. Per woningtype is beschreven wat de juiste stappen zijn voor isolatie, ventilatie en duurzaam opwekken. De samenvattingen van de rapporten zijn beschikbaar op de website Stadsdorp Elsrijk voor inwoners van Elsrijk. In de rapporten zijn de belangrijkste onderdelen van het advies beschreven, waaronder alle mogelijke energiebesparende maatregelen.

Daarnaast kunnen inwoners op de website van Groene Grachten op een speelse manier ontdekken hoe ze energie kunnen besparen of duurzame energie opwekken. Inwoners vinden hier inspiratie van snelle tips en quick wins tot grote verbouwingen. Meer informatie:website van de Groene Menukaart.