Extra verlichting voor veiliger doorlooproute Marijnenlaan/busstation

UITHOORN – De gemeente Uithoorn heeft vrijdag 27 november werkzaamheden laten uitvoeren om de doorlooproute Marijnenlaan/busstation veiliger te maken.

Zo is onder andere de verlichting aangepast bij de doorlooproute. Het was daar vrij donker waardoor reizigers en passanten zich er onveilig voelden. Bovendien zorgden de vele gestalde fietsen op deze doorlooproute voor onveiligheid. Vooral voor mensen die mindervalide zijn. De gemeente heeft daarom vier hekwerken laten plaatsen om de doorlooproute op te vullen en fietsonvriendelijk te maken. Uiteraard wel op een manier dat de doorgang voor bijvoorbeeld mindervaliden en andere voetgangers voldoende gewaarborgd blijft. Daarnaast zijn er ook ‘verboden fiets parkeren’ borden geplaatst.

Drie camera’s
De werkzaamheden zijn onderdeel van het veiligheidsplan dat de gemeente heeft opgesteld. Het heeft als doel om de veiligheid te verhogen en de jeugdoverlast te verminderen. Met de voorzitter van de VVE en andere bewoners heeft de gemeente eerder dit jaar aan tafel gezeten en gevraagd om suggesties te doen om de onveiligheid van de doorlooproute aan te pakken. De doorlooproute is eigendom van de VVE van de appartementen op de Marijnenlaan.
Eerder dit jaar zijn al drie beveiligingscamera’s opgehangen op het busstation van Uithoorn.