Geen publiek, maar knuffelberen op de tribune van zwembad De Meerkamp

AMSTELVEEN – Zaterdag 31 Oktober mochten 24 kinderen bij zwembad De Meerkamp afzwemmen voor hun C-diploma. Door de coronacrisis ging dit anders dan normaal en was er geen publiek. Daar bedacht het zwembad een creatieve oplossing voor. 

“Afzwemmen is natuurlijk een feestje en zonder publiek is het wel een beetje kaal”, vertelt een medewerker van het zwembad. Waar normaal de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s langs de kant staan aan te moedigen, was het nu wat stilletjes. Toch waren de kinderen niet alleen. “We hebben om die reden een creatieve oplossing bedacht. Om er toch een feestje van te maken mochten de kinderen hun knuffel meenemen naar het zwembad.”

Het zwembad haalde alle slingers uit de kast en in plaats van publiek zaten er afgelopen zaterdag knuffels op de de tribune van De Meerkamp. “Met deze oplossing konden de knuffels het afzwemmen van dichtbij meemaken. En dat heeft ervoor gezorgd dat alle kinderen geslaagd zijn.”