Geen Sportgala van Amstelveen in 2021

AMSTELVEEN – Het Sportgala van Amstelveen gaat begin 2021 niet door. Dat maakte Heleen van Ketwich Verschuur, directrice van Amstelveen Sport, dinsdagmiddag bekend in het programma 1Amstelveen.

Door alle coronaregels en de stilgelegde of niet-afgemaakte competities is een huldiging van de jaarlijkse kampioenen niet mogelijk. “Als je het goed wil voorbereiden, ben je daar vanaf september mee bezig. Dat is nu te kort dag. Sommige competities zijn wel afgerond, sommigen niet, dus weinig kampioenen. Volgend jaar (2022, red.) halen we het in en huldigen we ook de kampioenen die we dit jaar niet kunnen huldigen.” Rob Ellermeijer, wethouder Sport, voegt daar nog aan toe: “De afgelasting van het Amstelveense Sportgala is een begrijpelijk en noodzakelijk besluit, tegelijk is het jammer dat we de sport in Amstelveen niet kunnen vieren in januari. Laten we hopen dat we er in de editie van 2022 een extra groot feest van kunnen maken.”

Van Ketwich Verschuur was dinsdagmiddag te gast bij een nieuwe aflevering van 1Amstelveen, waarin sport in coronatijd centraal stond. De gehele uitzending, met daarin ook Mette Reitsma (voorzitster HV Myra), Marc Heijer (voorzitter DVH tennis) en José Cubo (penningmeester RODA’23), is vanaf dinsdagavond 21:00 uur te zien op RTV Amstelveen.