Gemeente respecteert besluit Commissariaat voor de Media

Het college van B en W adviseert de gemeenteraad om niet in beroep te gaan tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media. Dat besloot vorige week de uitzendlicentie van RTVA met vijf jaar te verlengen tot en met augustus 2024. Het college ziet in dit besluit echter geen belemmering om andere initiatieven te verwelkomen.

Er ligt nu een voorstel om zowel RTVA als het nieuwe initiatief AAN!, in samenwerking met NHMedia, een subsidie te bieden op basis van het door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vastgestelde bedrag. Het college zal hierover in overleg gaan met RTVA en de gemeenteraad.

Waarnemend voorzitter Roel Smit: ‘Wij zijn erg blij dat de gemeente het besluit van het Commissariaat voor de Media respecteert. Onze uitnodiging om met alle betrokken partijen te praten staat nog steeds open. Dit is een mooie eerste stap.’