Gratis livestreams voorstellingen Spinoza en Peachez

AMSTELVEEN – Zit theaterbezoek er om wat voor reden dan ook niet in? Geen probleem! Verschillende theatervoorstellingen zijn ook online te volgen. Zo kunt u in december bijvoorbeeld gratis genieten van de stukken Peachez en Spinoza vanuit uw huiskamer. 

Peachez is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman met Porgy Franssen en Maartje van de Wetering in de hoofdrollen. De voorstelling ging in september 2019 in première en werd door Elsevier bestempeld als ‘de beste voorstelling van het jaar’ *****. Toneelgroep Maastricht heeft echter besloten om de tournee te beëindigen. Peachez wordt nu live vanuit Maastricht gespeeld en is te zien via het online platform Zoom. Kaarten voor deze gratis livestream moeten wel vooraf worden gereserveerd via de site van Toneelgroep Maastricht. 1 t/m 3 – 8 t/m 10 december, aanvang 20.00 uur.

Online livestream Spinoza

Han Kerckhoffs wekt Nederlandse bekendste filosoof Spinoza tot leven en kijkt terug op zijn leven, werkt en erfenis. Waarom is Spinoza nog steeds zo belangrijk voor ons denken? Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt en zijn motto: drempel laag, lat hoog. Vanwege de coronamaatregelen kan Spinoza helaas maar gespeeld worden voor 30 bezoekers. Het Zuidelijk Toneel maakt een livestream van de voorstelling op 9 december in Schouwburg Amstelveen, zodat iedereen vanuit huis toch de voorstelling kan zien. Deze gratis livestream vanuit de schouwburg wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen. Kijk via deze link op woensdag 9 december om 20.30 uur de livestream mee in de schouwburg. Aanmelden is niet nodig.