Gratis parkeren bij Stadshart Amstelveen om bezoek te spreiden

AMSTELVEEN – Vanaf maandag 16 november 2020 kan er van maandag tot en met donderdag voor anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de parkeergarages Stadsplein en Schouwburg bij winkelcentrum Stadshart. Het doel hiervan is om het bezoek beter te spreiden.

Middels de campagne ‘Shop op tijd, shop gespreid’, die Stadshart volgende week lanceert, wordt de consument opgeroepen de inkopen voor de feestdagen zoveel mogelijk op tijd en doordeweeks te doen. “Dit scheelt niet alleen last-minute stress voor de feestdagen, ook is het voor de bezoekers prettiger winkelen”, zegt Ben Verheijen, Shopping Centre Manager van Stadshart Amstelveen. Floor Gordon, wethouder Economische Zaken, vult daarbij aan: “Dat Stadshart Amstelveen zich zo actief inspant om het winkelend publiek tijdens de coronapandemie een prettige en veilige winkelervaring te geven, waarderen wij bijzonder. Als gemeente roepen we onze inwoners en bezoekers uit de regio op om in alle winkelgebieden rekening te houden met drukte en bij voorkeur op rustige momenten te winkelen.”

De aangepaste parkeertarieven gelden voorlopig tot 31 december. Daarnaast introduceert Stadshart een druktemeter op hun eigen website die aangeeft wanneer het druk of rustig is en verlengen enkele winkels hun openingstijden. Om het winkelen in de daluren aantrekkelijk te maken zijn er verschillende winacties.