Gymzalen HWC in samenwerking met AmstelveenSport ook buiten schooltijd in gebruik

AMSTELVEEN – GroenLinks diende in de gemeenteraadsvergadering van 18 november een motie in om de zalen van het Hermann Wesselink College zoveel mogelijk ook buiten schooltijd te gebruiken door samenwerking tussen AmstelveenSport en het HWC. Deze motie is raadsbreed ingediend en aangenomen.

GroenLinks raadslid Ilika Polderman stelde de motie op toen zij ontdekte dat in het programma van eisen voor de nieuwe gymzalen van het HWC staat dat, conform de huidige situatie, de gymzaal in de weekenden en avonden niet beschikbaar hoeft te zijn voor verenigingsgebruik. In het eerdere debat in de raadscommissie vonden onder meer Clint Nieuwendijk (CDA) en Marina Casadei (SP) dat het zonde zou zijn de zalen ongebruikt te laten in de avonden en weekenden.

Niet beschikbaar voor wedstrijdsport

Het is niet de bedoeling dat de zalen beschikbaar komen voor wedstrijdsport, Saloua Chaara (D66): “Er moet naar kleinere initiatieven gekeken worden. Zoals open sportinlopen bij gymzalen, waar kinderen uit de wijk een middag kunnen bewegen. Zoals bijvoorbeeld in de nieuwe gymzaal van de Bloeiwijzer gaat gebeuren.”
Guy Muller (PvdA) vond dat het breed inzetten van een gymzaal bij scholen standaard gewaarborgd moet zijn. Ook Bas Zwart (VVD) vond dat met een investering van €3,7 miljoen door de gemeente het logisch is dat de zalen buiten schooltijd ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

Het GroenLinks voorstel werd dan ook unaniem ingediend en aangenomen. Ilika Polderman (GL): “Juist door samenwerking met AmstelveenSport zien wij mogelijkheden deze zalen zo breed mogelijk in te zetten. AmstelveenSport heeft een netwerk dat ingezet kan worden. Wel moet de onderwijsfunctie van de zalen ten alle tijden gewaarborgd blijven.”

Op dit moment worden de oude gymzalen van het HWC buiten schooltijd ingezet voor o.a. hockey.