Hoog bezoek voor kinderburgemeester

AMSTELVEEN – Vandaag ontvingen kinderburgemeester Elina en haar klas burgemeester Tjapko Poppes en wethouder Onderwijs Frank Berkhout. Ze zit in groep 7 van de Piet Hein school.

De klas mocht vragen stellen aan beide burgemeesters en wethouder. Bijvoorbeeld of de burgemeester Rutte kent, of je een speciale opleiding moet doen voor het beroep burgemeester en of hij als kind al burgemeester wilde worden. Dat bleek niet zo te zijn. De burgemeester wilde boer worden en de wethouder conducteur. Elina wil later graag de politiek in, want ze heeft veel ideeën en vindt het leuk om een beetje invloed te hebben.

Meer speelplezier
Naast veel vragen hadden de kinderen ook goede ideeën. Zo willen ze graag meer scholen voor kinderen die naar een speciale school moeten en speeltuinen voor grote kinderen i.p.v. alleen een kleine glijbaan en zandbak voor peuters. Of een skateboardbaan, een BMX-fietsbaan of een trampoline. De wethouder en burgemeester nemen alle ideeën mee.