Il Caffè brengt 170 liter soep naar Voedselbank Amstelveen

AMSTELEEN – Woensdagochtend 4 november bracht café/restaurant Il Caffè 170 liter pompoensoep naar de Amstelveense voedselbank. “Toen we hoorden dat er 122 huishoudens afhankelijke zijn van voedselhulp, schrokken we. We wilden graag in actie komen”. Het horecabedrijf heeft samen met haar buren De Kas Uilenstede en de bewonersvereniging VBU de handen ineengeslagen. Voor elke liter pompoensoep die verkocht werd, ging er ook een naar de voedselbank. 

“We zitten op een studentencampus, veel studenten willen graag helpen. Ons doel was 150 liter, dat hebben we ruimschoots gehaald”. Het personeel van het etablissement heeft twee ochtenden op vrijwillige basis pompoen gesneden. “We kunnen geen pompoenen meer zien” zegt chef Bart Verborg, “Het was een militaire operatie. 170 liter schenken is ook 340 liter maken”.

Daarnaast verkochten ze de resterende pompoenen los. De VBU deed een online pompoen decoreer sessie op Facebook. Verborg: “Ook hier is massaal gehoor aan gegeven, echt leuk – we hebben 167 euro opgehaald”. De Kas nam contact op met een bevriende fruitteler, naast de soep kon er ook nog 170 kilo fruit geleverd worden.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Warme reacties
Wieb: “De reacties waren hartverwarmend, heel veel studenten hebben met hun huishouden soep gekocht”. Het laat zien dat de studenten op Uilenstede hun hart op de goede plaats hebben zitten. “We zagen het al met onze actie voor het Rode Kruis in de vorige lockdown, Patatje voor de Zorg. Net als toen zijn de studenten massaal uitgerukt”. Ook de voedselbank is erg blij met de soep. “Het is weer eens iets anders”. Ook het fruit kwam goed van pas: “Vers eten is altijd lastig om bij elkaar te krijgen” aldus Marja Ernste.

Wat de volgende actie is? “Het is nu even tijd om ons op ons restaurant te richten. We gaan door met bezorging en afhalen en er staan wat leuke online acties op het programma.