Inzamelingsactie bij AH zonder vrijwilligers maar met banners

AMSTELVEEN – Albert Heijn houdt t/m 22 november een landelijke inzamelingsactie voor de voedselbanken. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kunnen de vrijwilligers van de Voedselbank fysiek geen inzamelingsactie houden. Maar omdat er dringend voedsel nodig is om de winter door te komen heeft Albert Heijn besloten de actie te houden zonder de aanwezigheid van vrijwilligers in de winkels. Er zijn drie Amstelveense Albert Heijn vestigingen die met deze actie meedoen: Albert Heijn Westwijkplein, Albert Heijn Stadshart (13 en 14 november) en Albert Heijn Middenhoven.

In plaats van vrijwilligers worden er in de winkels banners geplaatst die een vrijwilliger op bijna ware grootte uitbeelden. Zij staan op drie punten in de winkel. 1. Bij de ingang, 2. bij de speciale stand met houdbare producten die gekocht kunnen worden en 3. bij het inleverpunt van de gekochte producten.
Albert Heijn hoopt met deze banners de actie zo groot en succesvol mogelijk te maken.
En dat is hard nodig, want Voedselbank Amstelveen verwacht een groei in het aantal cliënten. Er zijn momenteel al 124 families die wekelijks een pakket komen halen. Dat betekent 327 mondjes, waaronder 164 kinderen van 0-18 jaar.

De voedselbank hoopt met de opbrengst van deze actie hun cliënten goed gevulde voedselpakketten te kunnen blijven geven.