Mantelzorgcafé over levenstestament

AMSTELLAND – Wie behartigt uw belangen als u een dagje ouder wordt of als uw lichamelijke of geestelijke toestand minder wordt? U kunt afhankelijk worden van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Mantelzorg & Meer organiseert een bijeenkomst op 10 december, waarin veel van uw vragen worden beantwoord.  

Het is belangrijk dat u uw belangen laat behartigen door iemand in wie u het volste vertrouwen heeft. Dat is ook de reden dat veel mensen in een notariële akte een algemene volmacht geven aan hun partner of echtgenoot.

Als de partner of echtgenoot er niet meer is of dat hij/zij ziek is, dan wordt de volmacht vaak gegeven aan de kinderen. Dat is niet altijd wenselijk of niet mogelijk. U kunt kiezen voor iemand anders in wie u het volste vertrouwen heeft, zowel voor uw financiën als voor u persoonlijk. Dit kan tijdelijk of permanent worden vastgelegd in een levenstestament.

Inhoud

Wat is een levenstestament? Wat kan ik wel en niet regelen in dit testament? Waar kan ik een testament laten opstellen?
Notaris Kienhuis gaat in op bovenstaande vragen en geeft antwoord op andere vragen die leven.

Wilt u meer weten? Kom naar het Mantelzorgcafé, uiteraard in een coronaproof setting. Er is plaats voor maximaal 14 bezoekers.

Datum en locatie: 10 december, 19.30 – 21.30 uur in Wijkcentrum De Veste, Schuilenburg 3, Hoofddorp.

Het Mantelzorg Café Levenstestament vindt plaats in Hoofddorp, maar wordt georganiseerd voor mantelzorgers die wonen in de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Aanmelden via het formulier op de site of via tel. 020 5127250.