Motie modulair bouwen GroenLinks unaniem aangenomen

 De motie van GroenLinks om modulair bouwen in te zetten binnen onderwijshuisvesting is afgelopen raadsvergadering unaniem aangenomen. GroenLinks is blij dat de eerste stap richting deze snelle en duurzamere manier van bouwen gezet is.

“Gebouwen zijn flexibel uit te breiden of in te krimpen. Voor uitbreiding kan een blok toegevoegd worden en bij krimp kan een blok ergens anders worden ingezet. Hierdoor kan makkelijker circulair gebouwd worden, dat maakt het bouwen een stuk duurzamer en sneller”, zegt GroenLinks raadslid Ilika Polderman. Cheimaa Aouni, ook uit de GroenLinks fractie, vult aan: “De onderwijshuisvesting vraagt om flexibiliteit. Door modulair te bouwen kan hier op een duurzame manier op ingespeeld worden.”
Begin volgend jaar komt de gemeente met een visie waar modulair bouwen ingezet kan worden voor de onderwijshuisvesting. Een goede stap richting een duurzaam Amstelveen meent de partij.