Museum JAN sluit tijdelijk de deuren: “Een grote teleurstelling, maar de volksgezondheid staat voorop”

 De cultuursector deed er alles aan om voorstellingen en tentoonstelling zo goed mogelijk en vooral coronaproof te organiseren. Tevergeefs. Het virus heeft ons nog steeds in de houdgreep. Om te zorgen dat het aantal nieuwe coronabesmettingen af gaat nemen, maakte het kabinet dinsdagavond nieuwe maatregelen bekend en sluiten onder andere musea voor twee weken de deuren. 

Theaters, bioscopen en musea zijn vanaf donderdag 5 november voor twee weken dicht. Het kabinet vindt de maatregelen nodig om het reisgedrag te verminderen zodat de coronabesmettingen dalen.

Slecht nieuws voor de cultuursector. Zo ook voor Museum JAN in Amstelveen. Ze maakte het museum coronaproof om een veilig bezoek te kunnen garanderen, maar is nu ook voor twee weken dicht. “Dat wij onze deuren wederom moeten sluiten is natuurlijk een grote teleurstelling, maar de volksgezondheid staat voorop”, vertelt museum directeur Marieke Uildriks.

Fysieke belevenis
Qua timing is het extra pech voor het museum aangezien ze net een nieuwe tentoonstelling hebben geopend: ‘Het surrealistisch theater – de magische wereld van Hans Kanters’. “Het is een tentoonstelling die je met eigen ogen moet zien: de schilderijen zitten vol bijzondere, bizarre details waar je naar blijft kijken”, aldus Uildriks.

Een fysieke belevenis is de komende weken niet mogelijk. Om de pijn te verzachten biedt het museum andere mogelijkheden om de kunstliefhebber in deze tijd toch te vermaken. “Voorlopig blijven we online zichtbaar en zullen we een aantal verhalen over de tentoonstelling delen via social media. Hopelijk heeft iedereen wanneer het weer mag extra veel zin om langs te komen.”

Om dit soort situaties voor te zijn heeft het museum besloten om de tentoonstelling van Hans Kanters langer te laten staan. “We hopen van harte iedereen vanaf 19 november weer welkom te mogen heten.”

Op de foto bij het nieuwsbericht zie je een leeg Museum JAN en een sneak peek van de tentoonstelling Hans Kanters.