Sint-Urbanuskerk kleurt oranje. “Kijk wat we kunnen doen tegen geweld tegen vrouwen”

AMSTELVEEN – ‘Stop geweld tegen vrouwen’, dat is de boodschap die de campagne ‘Orange the World’ vanaf 25 november overbrengt. Over de hele wereld werd woensdag een speciale vlag gehesen en kleurden gebouwen oranje. In Amstelveen kleurden onder andere de Sint-Urbanuskerk en de St. Augustinuskerk oranje.

Door corona was er geen grote bijeenkomst mogelijk. Drie leden van de Soroptimisten, GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer en wethouder Floor Gordon waren aanwezig.

Stieneke Kruijer: ‘Protesteren tegen geweld tegen vrouwen is in deze coronatijd harder nodig dan ooit. Ook in Nederland. Doordat mensen gedwongen zijn veel thuis te blijven en geen mogelijkheid hebben om buitenshuis de zinnen te verzetten, is de kans op huiselijk geweld gegroeid. Ook maakt de beperkte bewegingsvrijheid het op dit moment lastig voor vrouwen om adequate hulp te vragen. Sowieso blijft geweld tegen vrouwen vaak onzichtbaar.’