Participe Amstelland roept Amstelveners op: “Versier je tuin, raam of balkon met licht”

AMSTELVEEN – Kerst wordt ook wel het feest van het licht genoemd. Dat heeft onder andere te maken met de geboorte van Jezus, maar in sommige landen wordt er een schepje bovenop gedaan. Huizen worden compleet verlicht met kleine lampjes en in de voortuin staat soms een grote slee met rendieren of een grote kerstman. Alles om de kerstdagen zoveel feestelijke mogelijk te laten zijn. Ook in Nederland zijn er plaatsen waar elk jaar grote feestelijk verlichte straten zijn.

“In ‘normalere’ tijden wachten veel mensen vaak tot na Sinterklaas om echt uit te pakken met mooie buitenverlichting. Maar in deze tijden kunnen we wel wat gezelligheid gebruiken”, schrijft Participe Amstelland.

De organisatie roept iedereen daarom op om al lekker aan de slag te gaan met lichtjes buiten. Zo wordt het extra leuk om een wandeling¬† door de buurt te maken. “Maak er een gewoonte van: iedere avond na het eten even een blokje om en kijken wat er is bijgekomen. Niet alleen leuk maar ook heel gezond.

Maak een mooie foto van je verlichting en stuur deze naar aanmelden@participe.nu. De foto’s worden geplaatst op de website van Participe Amstelland.