Participe Amstelland start de actie ‘Amstelveen vouwt!’

AMSTELEEN – In het verre oosten is de kraanvogel het symbool voor geluk, trouw, gezondheid en onsterfelijkheid. De Japanse traditie om 1.000 origami kraanvogels te vouwen is eeuwenoud. Wanneer je deze taak volbrengt, worden je gezondheidswensen vervuld. Deze 1.000 papieren kraanvogels symboliseren vrijheid, lichtheid en geluk.

Participe Amstelland start een actie; Amstelveen vouwt! “De symbolische gedachte achter het vouwen is een extraatje, want hoe leuk is het om thuis creatief aan de slag te gaan. Met je kinderen, een vriendin of gewoon alleen.”

Als cadeau, kerstversiering en decoratie
“Versier je eigen huis met kraanvogels, hang er een aan de spiegel in je auto, in de kerstboom, doe hem bij een kaart en vergeet ook niet dat het een leuk cadeautje is voor de buren. En wordt het wat vol in je huis: ze zijn ook welkom bij de wijkcentra van Participe Amstelland locaties. Want die gaan voor de 1.000 kraanvogels!”

Voor het vouwen van een kraanvogel heb je een vierkant papiertje nodig. En het vouwen is niet moeilijk. Op de website van Participe Amstelland staat een instructie en ook op YouTube vind je veel hulp. Heb je de kraanvogel onder de knie? Er zijn nog heel veel figuren te vouwen. Andere dieren, maar ook leuke dingen voor kerst.