Participe Amstelland start wedstrijd: Amstelveen Bakt

AMSTELVEEN – Iedereen kent Heel Holland Bakt, een wedstrijd waarin heerlijke taarten gemaakt worden door enthousiaste bakkers onder het toeziend oog van de jury. Dat gaat Participe Amstelland coronaproof in Amstelveen doen: doe mee met Amstelveen Bakt!

Natuurlijk zijn de regels nu een beetje aangepast. Iedereen gaat thuis bakken. Wees daarbij creatief! Het gaat niet om de mooiste, maar ook om de meest verrassende taart. Denk bijvoorbeeld ook aan bijzondere ingrediënten.

Er is ook een belangrijk wedstrijdelement toegevoegd: er moeten meer mensen van je taart genieten. Deel met een ander wat jij bakt. Geef een stukje aan de buurvrouw, breng wat naar je familielid in het verzorgingshuis of klop eens aan bij iemand in je straat die je nog niet kent. Dit verhaal maakt jouw taart extra bijzonder en zal zeker meetellen in de wedstrijd.

Kinderwedstrijd
“Natuurlijk kunnen kinderen ook meedoen. Maak de mooiste, lekkerste of meeste speciale cup cake. Laat ook hier anderen van genieten. Je oma en opa, je buurvrouw of iemand in de straat van wie jij denkt dat die er erg blij van wordt.”

Hoe verloopt de wedstrijd?
Maak wat foto’s tijdens het bakken en van het eindresultaat. Zo is te zien dat jij die echte enthousiaste bakker bent. Bedenk met wie jij je taart of cup cake gaat delen en maak ook van dat moment een foto. Stuur deze tot 31 januari 2021 naar wijkcoach.amstelland@participe.nu. Eerder mag natuurlijk ook, ter inspiratie van anderen. Participe nodigt drie bakkers uit om -als corona het toelaat- de taart ook te laten proeven aan de jury. Wie in deze jury zitten en wat je kan winnen, is nog even geheim…