Aangehouden bestuurder blijkt te staan gesignaleerd om uitgeleverd te worden aan Frankrijk

AMSTELVEEN – Op donderdagavond 5 november werd tijdens een controle van politie Amstelveen een Litouwse bestuurder aan de kant gezet. Hij blijkt nog een gevangenisstraf voor meerdere inbraken te moeten uitzitten in Frankrijk. 

“Een collega zag een bestelauto rijden op het industrieterrein aan de Spinnerij. De collega besloot het voertuig en de twee inzittenden te controleren langs de Bosrandweg”, schrijft Politie Amstelveen. De Litouwse bestuurder van het Nederlandse voertuig bleek gesignaleerd te staan om uitgeleverd te worden aan Frankrijk. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Gevangenisstraf
“Na contact met onze collega’s van bureau SIRENE van de Politie Nederland & Politie Landelijke Eenheid, bleek dat de man in Frankrijk veroordeeld was voor zestien inbraken. Deze inbraken zouden in 2013 gepleegd zijn door meerdere verdachten”, aldus politie Amstelveen. De man moest om precies te zijn nog een gevangenisstraf uit zitten van 29 maanden en 23 dagen.

Het voertuig is aan het politiebureau nog grondig onderzocht, waarna de eigenaar het voertuig opgehaald heeft.

Bron politie Amstelveen