Première en voorpremière in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Het filmaanbod voor filmtheaters is nog steeds heel goed. In de week van donderdag 26 november gaat Police in première en Le Meilleur reste à venir in voorpremière.

Donderdag 26 november is de première van de Franse film Police: Over drie Parijse agenten die in gewetensnood komen wanneer zij een illegale immigrant op het vliegtuig naar huis moeten zetten. Zonder dat er ook maar één schot wordt gelost, vertelt filmmaker Anne Fontaine dit verhaal met haar scherpe gevoel voor essentie en psychologisch inzicht. Het resultaat is een aangrijpende, sociaal-realistische film die in wereldpremière ging tijdens de Berlinale – Berlin International Film Festival 2020.

Dinsdag 1 december gaat een andere Franse film Le Meilleur reste à venir (Het beste moet nog komen) in voorpremière (landelijke te zien vanaf 24 dec). Arthur en César zijn al hun hele leven beste vrienden, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan.

Volwassenen én jeugd
Verder staan op de filmagenda de volgende filmtitels voor volwassenen: The Singing Club, De Vogelwachter (Freek de Jonge), Kajilionaire (laatste week) en Corpus Chirsti (Poolse inzending voor de Oscars). De jeugd kan op woensdag, zaterdag of zondag naar Bigfoot Family, Jackie en Oopjen of The Secret Garden.

Het is noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas). Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl