Provincie geeft steun aan Amstelveense culturele instellingen

AMSTELVEEN – De Amstelveense culturele instellingen krijgen steun van de provincie Noord-Holland. In totaal ontvangen vijf instellingen ruim 584.000 euro uit het provinciaal noodfonds.

De provincie heeft voor de zomer een bedrag van 10 miljoen beschikbaar gesteld om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. De provincie heeft met de gemeenten besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Gemeenten hebben samengewerkt en in regionaal verband culturele instellingen voorgedragen voor een bijdrage uit het fonds.

Voor Amstelveen gaat het om provinciale bijdragen aan het Amsterdamse Bostheater (totaal € 28.782), Schouwburg Amstelveen (€ 227.378), Cobra Museum voor Moderne Kunst (€ 125.414), Platform C (€ 92.300) en Cultuurcentrum Griffioen (€ 110.310).

Perspectief
Voor de hoogte van de financiële bijdrage is gekeken naar de netto schade die een culturele instelling lijdt. “Het is belangrijk dat we in deze tijd schouder aan schouder staan om de culturele instellingen door deze moeilijke tijd heen te loodsen”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “De provincie en met name de gedeputeerde Zita Pels hebben hun nek uitgestoken en snel gehandeld. Daar willen wij de gedeputeerde een groot compliment voor geven. Dit betekent veel voor de Amstelveense instellingen. Het biedt perspectief, ook voor volgend jaar.”

Een restantbedrag van 3,5 miljoen uit het provinciaal noodfonds blijft beschikbaar voor 2021.