Samantha zet crowdfundingsactie op voor rolstoelbus voor zoontje

AMSTELVEEN – Samantha uit Amstelveen is een crowdfundingsactie gestart voor een rolstoelbus voor haar zoontje Jayden. Jayden is 10 weken te vroeg geboren waardoor hij een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Nu hij ouder is, wordt hij te zwaar om telkens op te tillen. Een rolstoelbus zou het makkelijker maken om toch samen op pad te kunnen gaan. Hiervoor is een bedrag van 20.000 euro nodig. “Ik vind het erg moeilijk om een crowdfundingsactie te starten, maar zonder jullie hulp kunnen wij dit gewoon niet bekostigen.”

Vanwege een hersenbeschadiging zit Jayden in een rolstoel. Zo kan hij zich niet zelfstandig aan- en uitkleden, douchen of naar het toilet en heeft hij hierdoor in het dagelijks leven veel ondersteuning nodig. Buiten school heeft hij weinig vriendjes en sporten in de buurt is niet mogelijk. “Ook al zit het vaak tegen hij blijft altijd positief en vrolijk”, schrijft Samantha.

Samen op pad
Voor de ouders is het optillen en vervoeren van Jayden fysiek erg zwaar. “Wij hebben het jaren uitgesteld om een rolstoelbus aan te schaffen, maar nu is het voor mij niet meer haalbaar om even met Jayden alleen eropuit te gaan. Familiebezoeken ondernemen wij hierdoor bijna niet meer met z’n tweeën.” Om activiteiten met haar zoon te kunnen blijven doen, is een rolstoelbus een ideale oplossing.

Crowdfundingsactie
De gemeente vergoedt de kosten voor de aanpassingen, maar de bus moeten de ouders zelf aanschaffen. “Als wij de hulp van de gemeente accepteren, hebben wij te maken met strenge voorwaarden”, vertelt ze. “Zo moet de bus zeven jaar mee kunnen en mag het niet ouder zijn dan vier jaar.”

De bus kost ongeveer 20.000 euro en dit bedrag hopen de ouders van Jayden te behalen doormiddel van een crowdfundingsactie. Samantha heeft een kinderboek geschreven, over het accepteren dat iedereen anders is en dat je ook anders mag zijn. Met de verkoop van het boek hoopt ze zelf ook een deel op te halen.

Op dit moment zitten Jayden en zijn ouders op 144 donaties met een behaald bedrag van 1699 euro. Wil je ook helpen? Doneren kan via deze link.