Stadsdichter Amstelveen in de jury van gedichtenwedstrijd Bakkerij Renzema

AMSTELVEEN – Zoals ieder jaar nodigt Bob Green van Bakkerij Renzema aan de Lindenlaan jong en oud uit voor de gedichtenwedstrijd over speculaas. Bakker Bob Green: “Ik wil mensen vanuit mijn winkel meer betrekken bij het eerlijke ambacht van brood. Daarom kwam ik op het idee van een gedichtenwedstrijd. Ik wil meer gevoel met de mensen delen. Deze actie is iets van het hart.”

De speculaasgedichten kunnen uiterlijk maandag 23 november worden ingeleverd in de winkel. Green: “Ik wil niet alleen maar verkopen; ik wil warmte vanachter mijn toonbank brengen. We zijn zo vaak bezig met oppervlakkige dingen in het leven. Nu is bij uitstek de tijd om wat meer warmte te geven. Bijvoorbeeld met gedichten.”

Stadsdichter
Stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander zal het winnend gedicht op zaterdag 28 november in de winkel voordragen. Den Hollander: “Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat speculaas iets poëtisch heeft. Bob vertelde me dat ze wel vijf verschillende soorten kaneel in het speculaas doen. Dat alleen al is toch een mooi gegeven, dat eeuwenoud kruid kaneel van ver overzee. Het oer-Hollandse speculaasje heeft de smaak van de warme wintermaanden, net als de film Home Alone.”

Ik houd van dat melancholische december-kerstgevoel. Ik ken Bob, omdat ik als vrijwilliger van de Voedselbank Amstelveen iedere twee weken brood bij hem kom halen. Van mij mag heel Amstelveen weten dat Bob en Renzema elke week heel veel brood via de Voedselbank aan meer dan honderd Amstelveense gezinnen schenken. Dat is toch geweldig.”