Succesvolle inzamelingsactie AH voor Voedselbank

AMSTELVEEN – Door middel van een banner met de afbeelding van een vrijwilliger van de voedselbank, werden de klanten van drie Albert Heijn filialen in Amstelveen in november opgeroepen om producten te kopen en te doneren aan de Voedselbank. Deze actie leverde behalve 90 volle kratten ook 300 Postcodeloterij cadeaukaarten op.

In de drie AH filialen: Westwijkplein, Stadshart en Middenhoven stonden de gevraagde producten uitgestald op een speciale tafel, zodat de klanten niet in de winkel hoefden te zoeken. In totaal werden ruim 90 volle kratten verzameld.

Ruim 300 cadeaukaarten voor de Voedselbank

De Voedselbank kreeg ruim 300 cadeaukaarten van de Postcode Loterij ter waarde van 12, 50 euro voor de aankoop van vegetarische producten bij AH toegestuurd. Dit was de overweldigende reactie op een oproepje om niet gebruikte cadeaukaarten aan de Voedselbank te schenken.
Voor alle 125 huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank is een doos met vegetarische producten aangeschaft en AH Westwijkplein heeft met de overige kaarten gezorgd voor kratten met losse producten, zoals onder meer soep, pastasaus en vegetarische worst.

De Voedselbank is zeer blij met het resultaat van deze actie en de voorraad houdbare producten voor de winter.