Thuis uit eten in een skigondel: “Horecamensen doen er alles aan om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden”

AMSTELLAND – Creatieve horecaondernemers doen er alles aan om in de tijden van crisis bezig te blijven en vooral: om de gasten ondanks alles blij te maken. Day Foodbar heeft een primeur in Nederland: thuis uit eten in een verwarmde skigondel. Inwoners van Amstelveen en omstreken kunnen nu op een unieke manier ‘uit’ eten. 

Horecaondernemer Daan Kroone wilde in de tweede lockdown aan het werk blijven: “tijdens de eerste lockdown hebben we al onze zaken opgeknapt en veel proberen te perfectioneren, deze keer wil ik vol aan de bak met mijn team van kanjers.”

“De skigondel stond vorige winter al op ons terras en onze klanten vochten voor een plekje. Door Corona kan dat niet meer dus nu gaan we naar de klanten toe”, vertelt Kroone. De skigondel wordt in je tuin gezet en Day Foodbar bereid alles voor, het eten, de drankjes, glaswerk en servies. Na gebruik haalt het team alles bij de ‘gast’ op. Afwassen is er dus niet bij. “Helemaal coronaproof kun je het ‘Day gevoel’ thuis beleven. Gezellig gourmetten terwijl je je in een wintersportgebied waant. Een kacheltje zorgt voor extra warmte. Ingebouwde lampjes en zelfs een ouderwetse cassettespeler met cassettebandjes maken voor het plaatje compleet.”

Een onvergetelijke ervaring
Kroone legt uit waarom dit zo belangrijk is: “je hebt een band met je gasten. De mensen zitten thuis en willen iets leuks ervaren. Het leven wordt saai, wij als horecamensen willen mensen blij maken. Een onvergetelijke ervaring bieden. Met afhalen spelen we daar op in natuurlijk. Maar dít is echt uniek en een volwaardige experience.”