Tjapko Poppens reageert op houtskoolschets om IC’s en SEH’s te reduceren

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens ondertekende samen met 27 andere burgemeesters een brief waarin zij hun zorgen uiten over de houtskoolschets, gemaakt door Tamara van Ark, minister van Medische Zorg en Sport.

Deze houtskoolschets kan leiden tot een reductie van het aantal eigen SEH’s en IC’s van regionale ziekenhuizen. Wat betekent dit voor Ziekenhuis Amstelland en voor de bewoners van Amstelveen? Wij vroegen het aan burgemeester Tjapko Poppens. “Juist de coronatijd heeft laten zien dat het belangrijk is dat we de IC en SEH capaciteit in Ziekenhuis Amstelland behouden zoals die is.”

Een houtskoolschets is enkel een discussiepunt en tot nu toe verandert er helemaal niet. Het hele interview met de Burgemeester bekijk je hier: