Voorleestheater presenteert ‘De Leftenant van Inishmore’ in de bieb

AMSTELVEEN – Het hilarische IRA-drama ‘De Leftenant van Inishmore’ wordt op donderdag 3 december in swingende taal gebracht. Een prachtige line-up van acteurs van Luistertheater Hear Hear laat je een avond sidderen en gieren van de lach in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Bibliotheek Amstelland brengt het stuk “De Leftenant van Inishmore” van Martin McDonagh ten gehore. Het stuk wordt deze avond niet gespeeld, maar aan jou voorgelezen. Een hele andere beleving dan theater. Je wordt niet afgeleid door decors en kostuums, maar kunt helemaal in het verhaal mee gaan. Dat is toch het mooie van voorgelezen worden.

Martin McDonagh schreef een genadeloze satire over extreem geweld: een bloedstollend en hilarisch verhaal over Ierse vrijheidsstrijders. Deze gewelddadige parabel over terrorisme en idealisme is in wezen een pamflet tegen geweld. Over the top, vlijmscherp en met een dreigende ondertoon. Als een Tarantino-script, maar dan voor toneel. De Nederlandse theatermaker Ric Berretty heeft de versie bewerkt voor een Nederlands publiek, waarin Engels en Nederlandse dialecten een plek hebben gekregen.

Kom luisteren op donderdag 3 december van 20.00 tot 22.30 uur in de bibliotheek Stadsplein naar: Ric Berretty, Marten van der Meijden, Boris Crijnen, Pieter Heessels, Sebastiaan van Beek, Iefke Bloothoofd en Gertrude Hoogendoorn. Zie voor meer informatie en voor de kaartverkoop op de website van de Bibliotheek Amstelland: www.debibliotheekamstelland.nl