Vrijwillige vertrekregeling KLM personeel verlengd tot maandagmiddag

SCHIPHOL – KLM heeft de tweede ronde van de vrijwillige vertrekregeling (VVR) verlengd. De deadline ligt nu op maandagmiddag 17.00 uur, volgens een woordvoerder. De luchtvaartmaatschappij hoopt met de regeling zoveel mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen.

Door de coronacrisis moesten er in eerste instantie 5.000 banen verdwijnen. Topman Pieter Elbers meldde onlangs dat de vooruitzichten dermate slecht zijn dat er nu nog eens 1.500 mensen moeten vertrekken. “We komen niet uit op een groei van 75 tot 80 procent na de uitbraak van corona, maar eerder een groei van 50 of 60 procent tot de zomer van 2021. Het gat tussen de oude plannen en de nieuwe realiteit komt neer op het schappen van nog eens 1.500 arbeidsplaatsen. Als we minder kunnen vliegen hebben we simpelweg minder mensen nodig.”

De strekking van de tweede VVR is gelijk aan de eerste. Dat betekent dat de vergoeding die meegegeven wordt aan personeel dat vrijwillig vertrekt afhangt van het aantal dienstjaren.
Voor de eerste tien dienstjaren geldt dat er een kwart bruto maandsalaris per dienstjaar wordt meegegeven. Vanaf het elfde dienstjaar is dat één bruto maandsalaris. Het maximum ligt op in totaal achttien bruto maandsalarissen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl