Vrijwilligers bezorgen brieven met boodschap voor GroenLinks

AMSTELVEEN – 17 maart 2021 is de dag dat we naar de stembus mogen. De verkiezingstijd is begonnen, in de media verschijnen berichten over kandidatenlijsten, en de campagne teams zijn hun strategie aan het uitrollen. Door de coronacrisis is voor GroenLinks die strategie heel anders dan de voorgaande jaren.

Campagneleider GroenLinks Amstelveen Lotte Hajema vertelt daarover: ” De campagnes van GroenLinks staan bekend als grassrootscampagnes, waarbij de kracht ligt in het voeren van Huis aan Huis gesprekken. GroenLinks trekt in groepjes een wijk in en belt bij huizen aan om in persoonlijke gesprekken mensen ten eerste te wijzen op aanstaande verkiezingen, om te horen wat er leeft bij de mensen in die wijk, en daarbij de doelen van GroenLinks voor het voetlicht te brengen. Dat doen we nu niet in verband met de corona maatregelen.

De campagne draait op dit moment op vrijwilligers die brieven bezorgen met een GroenLinks boodschap en vooral ook een oproep om via een speciale website te laten horen wat je belangrijk vind.”

Het nieuws wordt op dit moment gedomineerd door ontwikkelingen van het coronavirus en de impact die dat heeft op onze maatschappij. Wat doen de maatregelen, helpen ze of niet, hoe doet de huidige regering het? Vragen die relevant zijn met het oog op de aanstaande verkiezingen.