Week van de Mantelzorg, campagne Mantelzorgondersteuning gestart

AMSTELVEEN – Het is een bijzondere tijd, ook voor Mantelzorgers die voor een naaste zorgen. De coronamaatregelen maken hun taken dit jaar ingewikkelder en zwaar. Deze week is het de jaarlijkse week van de mantelzorg. Een bijzondere week dit jaar vanwege de landelijke en lokale publiekscampagne “Deel je zorg”.

Campagne
Deze week start de landelijke publiekscampagne. Amstelveen sluit daar lokaal bij aan. Er hangen posters door de stad, er is een folder gemaakt en de filmpjes over mantelzorgondersteuning komen op social media. Ook hebben we de zorg- en welzijnsprofessionals gevraagd om posters in wachtkamers te hangen en filmpjes te laten zien. Dit alles met één doel: zoveel mogelijk mantelzorgers op tijd goed ondersteunen.

Mantelzorgwaardering
De gemeente wil mantelzorgers ook nu weer bedanken en laten weten dat ze gesteund worden. Daarom krijgt iedere mantelzorger die ingeschreven is bij Mantelzorg & Meer een kaart en een cadeaukaart in de bus. Wethouder Zorg en Welzijn, Marijn van Ballegooijen: “Mantelzorgers zijn onmisbaar en heel belangrijk voor onze gemeente. Deze tijd vraagt veel creativiteit en doorzettingsvermogen van mantelzorgers. Met deze kleine attentie willen we hen bedanken voor al hun inzet en goede zorgen. Ook start de gemeente samen met Mantelzorg & Meer een campagne om meer bekendheid te geven aan mantelzorgondersteuning en breiden we de capaciteit uit.”

Uitbreiding capaciteit
Het afgelopen jaar is de capaciteit van Mantelzorg & Meer uitgebreid. Ook het aanbod is vergroot. Zo is er een reeks bijeenkomsten over “Levend verlies” geïntroduceerd die snel vol waren en waar dus veel behoefte aan was. Ook de capaciteit van het Odensehuis, een voorziening die ook voor mantelzorgers belangrijk is, is uitgebreid.

Professionals informeren over mantelzorgondersteuning
Informatievoorziening over de mantelzorgondersteuning is heel belangrijk. En omdat mantelzorgers ’te vinden zijn’ in de zorg, is de gemeente samen met Mantelzorg & Meer druk bezig geweest met het informeren van zorgprofessionals over de verschillende mogelijkheden die er zijn als het gaat om mantelzorgondersteuning.

Mantelzorg & Meer
Mantelzorg & Meer kan u helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren. Meer informatie: www.mantelzorgenmeer.nl.