Activiteiten in de kerstvakantie bij het Klimbos van Fun Forest

AMSTELVEEN – De wintersportliefhebbers hoeven niet stil te zitten deze winter. Deze winter niet naar Oostenrijk? Geen probleem! Er zijn genoeg actieve winteruitjes te beleven in eigen land, zo opent Klimbos Fun Forest deze kerstvakantie haar deuren in het Amsterdamse Bos. 

Vanwege de laatste coronamaatregelen, moest Fun Forest haar deuren twee weken eerder sluiten dan gepland. Dit vond het personeel zo jammer, dat ze hebben besloten om deze kerstvakantie open te gaan. Het is dit jaar voor het eerst dat het klimbos haar deuren ook in de kerstvakantie opent, voorheen waren zij altijd gesloten in verband met de winterstop.

Klimmen kan heel goed in de winter. Je moet je goed kleden op het weer, maar met veel lagen kleding en warme handschoenen is het zeer leuk om te doen. Om de kou te bestrijden, heeft Fun Forest voor alle klimmers een gratis beker warme chocolademelk. Daarna is de Horeca open voor warme tosti’s, koeken, koffie en thee.

Klimmen bij Fun Forest is een echt familie-uitje als je de drukke plekken wil vermijden deze vakantie, want per dag laat het klimbos slechts 150 mensen toe die allemaal 1,5 meter afstand moeten houden. Daarnaast ben je samen aan het bewegen in de frisse lucht.

Informatie
Fun Forest gaat tussen 19 december en 3 januari voor acht dagen open. Op de woensdagen en in de weekenden van de kerstvakantie kan je in het klimbos terecht van 11:00 tot 16:30. Klimmen in het bos is geschikt voor jong en oud en duurt drie uur. Er geldt geen minimumleeftijd, al moeten alle klimmers wel minimaal 110 cm lang zijn.

Maatschappelijke impact
Naast dat het klimbos zich focust op plezier, zorgt Fun Forest ook voor maatschappelijke impact. Eerder dit jaar gaf deze sociale onderneming 500 klimkaarten weg aan kinderen in kwetsbare wijken. Deze winter zetten zij dit project voort, door nogmaals 150 kaarten vrij te geven. De kaarten worden aangeboden aan verschillende stichtingen die dagactiviteiten organiseren voor kinderen met een afstand tot de samenleving.

Wil je deze kerstvakantie graag door de bomen slingeren bij Fun Forest? Boek je tickets vooraf via de website van het klimbos.