Alcoholverbod bij skatebaan en Oude Dorp

Vanaf 24 december is het niet meer toegestaan om in de openbare ruimte bij het Oude Dorp en bij de skatebaan in de Meerwijk alcohol te drinken. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn besloten.

De gemeente ontvangt regelmatig klachten van bewoners uit het Oude Dorp en de Meerwijk over personen die op straat alcohol drinken en overlast veroorzaken. De stichting Oranjebuurt/buurtbeheer Oude Dorp heeft zelfs een brandbrief geschreven aan de gemeenteraad over de overlastproblematiek. Tijdens de startbijeenkomst van het wijknetwerk zorg en veilig Oude Dorp, is deze problematiek dan ook besproken samen met politie, inwoners en het buurtbeheer.

Burgemeester Pieter Heiliegers: “Door deze plekken aan te wijzen als gebied waar het verboden is alcohol te nuttigen, wordt het voor politie en gemeentelijke toezichthouders gemakkelijker om op te treden tegen overlast. Dit zal dan ook de leefbaarheid ten goede komen.”

Op de locaties waar het alcoholverbod geldt worden borden geplaatst. De gemeente kan dit verbod opleggen op grond van de Algemene plaatselijke verordening Uithoorn (APV).