Kinderraad: “Alle kinderen moeten les kunnen krijgen bij Platform C”

AMSTELVEEN – De kinderraad was op bezoek bij Platform C. Daar kregen ze uitleg en een rondleiding van directeur Madeleine en teamleider Pieter-Jan. Ze vertellen enthousiast over wat je bij Platform C allemaal kunt doen. De kinderraad kijkt overal rond en stelt vragen aan kinderen die tekenles, orkest-les en dansles kregen.

De kinderraad was op een missie, want hun thema is gelijkheid. Ze vinden daarom dat alle kinderen les moeten kunnen krijgen bij Platform C. Ook als hun ouders dit niet kunnen betalen. Ze deden Madeleine en Pieter-Jan allerlei ideeën aan de hand, hoe Platform C dit kan regelen. Meer betaalde optredens geven bijvoorbeeld, of een fooienpot neerzetten. In het lesgeld een extra bijdrage opnemen voor deze groep kinderen, was een idee dat op veel bijval kon rekenen.

Cultuureducatie op scholen
Madeleine vertelde dat Platform C al een mooi aanbod heeft voor alle Amstelveense schoolkinderen. Op verschillende scholen geven ze muziekles of speciale kunstprojecten. Verder vertelde Madeleine dat ouders ook terecht kunnen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet voldoende geld is voor muziekles, dans of andere creatieve les.

Bericht gaat verder onder de foto

Met de tijd mee
Directeur Madeleine vroeg of de kinderen nog iets missen in het toch al uitgebreide aanbod. De kinderraad gaat hierover nadenken. Misschien wel mondharmonica-les, toneelspelen of de vechtdans Capoeira. Alle ideeën worden verzameld en bekeken. In 2021 komt de kinderraad weer op bezoek om te kijken wat er met hun ideeën gedaan wordt.