Amstelveense zwemster Toussaint rijgt records aaneen

AMSTELVEEN – De Amstelveense zwemster Kira Toussaint is in topvorm. Afgelopen zondag 6 december behaalde ze het Nederlands record op de 100 meter rugslag bij het Olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam. Eerder dit weekend behaalde Toussaint ook een wereldrecord op de 50 meter rugslag.

De Noord-Hollandse zwom in Rotterdam de langebaan voor het eerst onder de 59 seconden. Om precies te zijn 58,91. “Vroeger dacht ik dat ik alleen op de korte baan met de top mee kon, maar deze tijd is finalewaardig. Ik ging van start met een nieuw raceplan. Van nature heb ik veel snelheid, maar nu moest ik de eerste vijftig meter gecontroleerd zwemmen. Pas de tweede helft mocht ik voluit. Dat pakte perfect uit”, vertelt Toussaint aan Trouw.

Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi stond alles in het teken van de Olympische Spelen in Tokio. Dit staat gepland voor 23 juli tot en met 8 augustus 2021. De limieten voor Tokyo heeft Toussaint lang en breed behaald.

Bron Trouw | Beeld Instagram Kira Toussaint