Amstelvener in Brabantse martelcontainer

Politie en Justitie hebben steeds meer inzicht over welke personen er in de martelcontainers in Wouwse Plantage moesten worden opgesloten. Het Parool meldde donderdagavond dat onder de potentiele doelwitten zich de Amstelveense crimineel Ahmet G. (57) bevond.

G. was in maart 2019, samen met zijn toen zeventienjarige dochter, al eerder doelwit van een aanslag. G. werd toen aan de Grote Wielen in Westwijk door zijn been geschoten. Zijn dochter werd in haar enkel geraakt. Doordat het vuurwapen haperde ontsnapten G en zijn dochter aan de dood.

Bij een inval van de politie afgelopen juni werd in een loods in het Brabantse Wouwse Plantage zeven zeecontainers aangetroffen. Daarvan waren er zes ingericht als cellen en eentje als ‘behandelkamer’ met een tandartsstoel waarop iemand kon worden vastgebonden.

Het lag in de bedoeling dat de Amstelvener Ahmed G. daar zou worden vastgehouden en te bewerken, zeggen rechercheurs van het Team Criminele inlichtingen. De geheime dienst van de politie geeft geen oordeel over de betrouwbaarheid van de informatie.