Anticlimax tijdens finaledag NK tennis in Amstelveen

AMSTELVEEN – De Nederlandse Kampioenschappen Indoor tennis op het Nationale Tennis Centrum in Amstelveen kenden niet de gewenste ontknoping. Tijdens de finales in het heren- en vrouwenenkelspel moest één van de finalisten opgeven.

Bottic van de Zandschulp moest met een knieblessure opgeven in zijn partij tegen Jelle Sels. Dit gebeurde in de beslissende derde set, nadat Sels de eerste set met 6-4 had gewonnen en Van de Zandschulp de tweede met 6-3. Bij de vrouwen haalde de finale niet eens het einde van de eerste set. In de tiebreak moest Richel Hogenkamp bij een 6-5 voorsprong opgeven nadat ze bij een uiterste poging een bal te halen onderuitging. Daardoor pakte Lesley Pattinama-Kerkhove voor de derde keer de nationale titel.

Door de opgaves in het enkelspel gingen ook de dubbelfinales niet door omdat zowel Van de Zandschulp als Hogenkamp daarin actief zou zijn. Het was een flinke tegenvaller voor het NK in Amstelveen. Algemeen directeur Poel van de Nederlandse tennisbond zei tegen RTV Utrecht: “Het past eigenlijk wel een beetje in het bizarre jaar dat we met zijn allen meemaken. Op papier hadden we vier mooie finales, met spelers die heel erg aan elkaar gewaagd zouden zijn.”