Belangrijke veranderingen dienstregeling in Amstelveen

AMSTELVEEN – Voor Amstelveners die met het openbaarvervoer reizen staat de komende periode een aantal veranderingen op stapel. Zowel Connexxion als GVB brengt aanpassingen aan in de dienstregeling.

 GVB-Lijnen 25 (Amsteltram), 55 en 551
Op zondag 13 december gaat de nieuwe Amsteltram (lijn 25) rijden. Een historisch moment voor Amstelveen. De Amsteltram rijdt met een frequentie van acht keer per uur. Als gevolg van de ingebruikname van de Amsteltram komen GVB-buslijnen 55 en 551 te vervallen per 13 december.

Lijn 55 reed tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn tussen de Sacharovlaan en station Zuid. Lijn 551 reed als vervanging voor vervoer van en naar de eindhalte Westwijk en verbond diverse gezondheidscentra en woonvoorzieningen voor ouderen. De route van buslijn 551 wordt per 3 januari overgenomen door de 199 van Connexxion.

Connexxion
Lijn 199 rijdt vanuit Bovenkerk, Westwijk en Middenhoven (huidige begin-/eindpunt) door via Groenelaan en langs Ziekenhuis Amstelland naar Busstation Amstelveen.

AML Flex in Nes a/d Amstel wordt doordeweeks tussen 06.30 uur en 18.30 uur vervangen door een klein voertuig dat 1 keer per uur rijdt tussen Uithoorn Busstation en Amstelveen Busstation. In de overige uren waarin AML Flex al reed, blijft het de vervoervoorziening voor Nes a/d Amstel.

Connexxion ziet het aantal reizigers dalen vanwege de coronacrisis. Daarom gaan de R-netbuslijnen minder vaak rijden in de latere avond en tijdens rustige uren. De huidige nachtlijnen wijzigen. N30 (de nachtelijke R-Netbuslijn 300) blijft rijden. De overige nachtnetlijnen van Connexxion die Amstelveen aandoen gaan alleen rijden op donderdag t/m zaterdagnacht.

Per 3 januari
De wijzigingen van Connexxion gaan per 3 januari in. Dat betekent dat reizigers van de GVB-lijn 551 tussen 13 december en 3 januari geen directe verbinding hebben tussen Westwijkplein/Gezondheidscentrum Duizendblad en Gezondheidscentrum Marne/ Ziekenhuis Amstelland. Voor deze korte periode kunnen zij hun bestemming bereiken met één overstap.

9292: Plan gratis uw reis
Gaat u op reis, stippel van te voren de route uit op www.9292.nl of gebruik de app 9292. Hier staan de laatste dienstregelingen en handige looproutes om u van deur tot deur te brengen.