Twee gewonden bij brand in HWC Amstelveen

AMSTELVEEN – Dinsdagmiddag is in het Herman Wesselink College in Amstelveen brand ontstaan. De brand is vermoedelijk ontstaan door een prullenbak die in brand stond. Honderden leerlingen stonden tijdens het incident buiten en twee personen zijn gewond geraakt vanwege het inademen van rook.

Het incident gebeurde omstreeks half vier. Politie, ambulance en de brandweer waren gistermiddag ter plaatse. “Twee personen zijn gewond geraakt vanwege het inademen van rook”, schrijft AT5. Het is op dit moment nog niet bekend hoe de twee eraan toe zijn.

De brand is volgens een woordvoerder van de brandweer vermoedelijk ontstaan in een prullenbank van de school. De leraren hebben vervolgens de brand zelf geblust. Dit laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan NH Nieuws.

Nieuw gebouw
De school is ontruimd geweest en om ongeveer 16.05 uur mochten leerlingen en medewerkers het gebouw weer in. Het pand zal vandaag voor de laatste keer in gebruik zijn door de school, omdat de school in een nieuw gebouw komt te zitten na de kerstvakantie.

Beeld Vivian Tusveld