Eigenaar over brand in supermarkt Aalsmeer: “We zagen alles in vlammen opgaan”

AALSMEER – Aan de Ophelialaan in Aalsmeer is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken. Het gaat om een Poolse supermarkt. 

De explosie gebeurde omstreeks 15:00 uur.  Het pand van de supermarkt en ook een auto is in brand geraakt. De brandweer was met veel voertuigen uit de regio aanwezig om de grote brand te blussen. Omstreeks 6.30 uur is ook de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ter plaatse gekomen.

Mohamad Mahmoed is samen met zijn broer eigenaar van de Poolse supermarkt in Aalsmeer. “We zagen alles in vlammen opgaan. Het heeft ons erg veel pijn gedaan, maar we kunnen er niets aan doen”, vertelt hij aan NOS.

Opzettelijk
Verschillende woningen zijn ontruimd. Bewoners hebben zelf voor opvang kunnen zorgen. Een woning boven de winkel is onbewoonbaar. Hoe de explosie is ontstaan is nog niet bekend. Mahmoed weet niet waarom het is gebeurd. Al vermoedt hij dat het geen toeval is. “Wat ik heb begrepen, is dat het met opzet is gedaan, dus ik hoop dat de dader snel wordt opgepakt”.

Twee personen zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken. Niemand hoefde naar een ziekenhuis vervoerd te worden. Ook Gido Oude Kotte, de burgemeester van Aalsmeer reageert geschrokken op het bericht. “Het is een wonder dat hier geen gewonden zijn gevallen. Dit had heel slecht kunnen aflopen”, vertelt hij aan NOS.

Beeld VTF | Bron NOS