Burgemeester in gesprek met Amstelveners in podcast ‘Uit het hart van Amstelveen’

 Het jaar 2020 staat in het teken van het coronavirus. Het virus heeft het leven van ons allemaal veranderd. Hoe beleven Amstelveners deze tijd? Wat is de impact van corona op hun werk, hun leven. In deze bijzondere tijd wil burgemeester Tjapko Poppens graag horen wat er leeft onder inwoners. Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, is er gekozen voor een ander middel om verhalen met elkaar te delen: de podcast. Iedere twee weken spreekt de burgemeester met een andere inwoner over zijn of haar ervaringen van de afgelopen tijd.

In de eerste podcast spreekt de burgemeester met Lies Zuidema van woonzorgcentrum Brentano. Zij vertelt hoe heftig met name de eerste periode was: “Als je erover nadenkt, dan had ik niet kunnen verzinnen wat we met elkaar hebben meegemaakt. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik nooit meer een locatie sluit.”

De eerste podcast ‘Uit het hart van Amstelveen’ is te beluisteren vanaf vrijdag 4 december op: amstelveen.nl/podcast.

De tweede podcast is met Remco Houtepen, manager van boekhandel Libris Venstra over zijn ervaringen en wat boeken en verhalen in een tijd als deze voor mensen kunnen betekenen.

De podcasts krijgen ook een vaste plek op het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl waar alle afleveringen straks terug te vinden zijn. U kunt zelf ook uw verhaal op het platform posten, gedichten en foto’s delen of wat u ook kwijt wilt. Zo wordt het een platform door en voor Amstelveners.