Carbidschieten verboden in Amstelveen

AMSTELVEEN – De gemeenteraad heeft woensdagavond in de raadsvergadering besloten dat carbidschieten in Amstelveen wordt verboden. Omdat carbidschieten niet onder vuurwerk, valt werd het bezit en gebruik van carbid opgenomen in de plaatselijke APV (Algemene Plaatselijk verordening).

Om zorgpersoneel, politie, handhavers en andere hulpverleners in deze coronatijd niet nog zwaarder te belasten, geldt dit jaar een landelijk verbod op het afsteken, vervoeren en verkopen van vuurwerk.Het vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is kinder- en fopvuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes, knalerwten en sierfonteintjes.

Op het niet naleven van de vuurwerkregels staan stevige boetes. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken.