Experimentele kunst en design met Rive Roshan’s ‘Shifting Perspectives’ in Museum JAN

AMSTELVEEN – Het jonge, experimentele kunst- en design duo Rive Roshan wil haar publiek betoveren met installaties en objecten die je uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief opnieuw te zien. Speciaal voor Museum JAN creëren zij drie ruimtelijke ervaringen waarin glas een verrassende rol speelt. Rive Roshan – Shifting Perspectives is te zien van 29 januari tot en met 23 mei 2021 in Museum JAN. 

Welkom in de wondere wereld van Rive Roshan
De bezoekers van Museum JAN worden tijdens de tentoonstelling getrakteerd op het wonderlijke universum van Rive Roshan.
Verdeeld over verschillende expositieruimtes van Museum JAN zal het duo drie esthetische totaalervaringen vormgeven, designed spaces die spelen met onze waarneming van ruimte, licht en tijd.
Je weet soms niet wat je ziet! Natuurlijke effecten als de rimpeling in water, door wind gevormde patronen in het zand en magische reflecties van licht worden benaderd door experimenteel en zeer verfijnd gebruik van alledaagse materialen. Zo ontstaan visuele en ruimtelijke meditaties die ons perspectief op de wereld doen verschuiven.

Het werk van de in Amsterdam gevestigde Studio Rive Roshan vormt een eigentijdse verbinding tussen de unieke vaste collectie internationale glaskunst van Jan van de Togt, de founding father van Museum JAN, en de bredere visie achter de programmering van het museum om kunst en cultuur als wezenlijk onderdeel van de samenleving te ontsluiten. De sleutel hiertoe is verwondering.
‘We feel our role as artists and designers is to offer people a new and inspiring narrative to build a progressive future’ aldus Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan.

Rive Roshan
Studio Rive Roshan is in 2013 in Londen opgericht door de Nederlandse designer Ruben de la Rive Box (Naarden, 1981) en de Iraans-Australische ontwerpster Golnar Roshan (Sydney, 1986). De studio initieert projecten, exposities en ideeën vanuit een intrinsieke behoefte om anderen te raken, te inspireren en te bewegen tot nieuwe inzichten. De la Rive Box en Roshan hebben eerder voor verschillende internationale ontwerpstudio’s gewerkt waaronder die van Tom Dixon, Marcel Wanders en Tord Boontje. Sinds 2017 woont en werkt het duo in Amsterdam. De werken van Rive Roshan zijn over de hele wereld te zien, zoals in het Musée des Arts Decoratifs in Parijs, de National Gallery of Victoria in Melbourne, het Powerhouse Museum Sydney, het Shanghai Museum of Glass, en recentelijk nog met een indrukwekkende installatie bij BIG ART in Zaandam.