Maatregelen om extreme drukte Stadhart te voorkomen

AMSTELVEEN – De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen en drukte in het weekend te vermijden. Daarbij neemt de gemeente samen met Unibail Rodamco, exploitant van het Stadshart, dit weekend maatregelen om extreme drukte in het Stadshart te voorkomen. Aanleiding is de enorme drukte in veel winkelgebieden in ons land afgelopen weekend, waardoor mensen onvoldoende afstand van elkaar hielden. Ook in het Amstelveense Stadshart was het druk.

Met looproutes in het winkelcentrum, deurbeleid bij de winkels en de mondkapjesplicht kunnen bezoekers op normale dagen veilig en met voldoende afstand winkelen. Met drukte voor de feestdagen komen er teveel mensen tegelijk en wordt 1,5 m afstand houden lastiger. Naast extra beveiligers van Unibail Rodamco zetten de gemeente en Unibail Rodamco dit weekend hostesses in het Stadshart in om er op toe te zien dat mensen voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Zij spreken bezoekers erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Ook gemeentelijke handhavers en politie houden toezicht in Stadshart.

Oproep
De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen. Daarnaast geeft de gemeente nog een aantal tips om veilig en verstandig te winkelen:

  • Ga vroeg in de ochtend. Tussen 10 en 12 uur is het rustiger en zijn ook de
    rijen minder lang;
  • Kom alleen;
  • Vermijd drukke plekken;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels en het
    winkelcentrum (verplicht sinds 1 december).

Videoverslag Amstelveen Twinkelt
Al eerder schreven we over de figuren in het winkelcentrum die helpen om de bezoekersstromen uit elkaar te houden en looproutes markeren. Door al vroeg te starten met Amstlvn Twinkelt wil Stadshart Amstelveen bezoekers stimuleren eerder kerstinkopen te doen. Bekijk hier het videoverslag: ‘Amstelveen twinkelt met disneyfiguren in Winkelcentrum Stadshart’.