‘HalloWerk naar Werk’ opgezet om horecapersoneel aan werk te helpen

AMSTELVEEN – Horecawerknemers die door de lockdown zonder werk zitten, kunnen via het nieuwe online platform ‘HalloWerk voor Werk’ geholpen worden aan een (tijdelijk) nieuwe baan. Werkzoekenden worden zo direct in contact gebracht met ondernemers die zitten te springen om personeel.

Het platform is een initiatief van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC), een publiek-private samenwerking gericht op het aan het werk houden van werkzoekenden. Om die zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, heeft het RWC dit online matchingsplatform opgezet. “Op deze manier komen aanbod en vraag samen. Als we zo onze ondernemers aan elkaar kunnen koppelen helpen we de horeca”, zegt de Amstelveense wethouder werkgelegenheid Marijn van Ballegooijen. “Ik roep ondernemers daarom op zich zoveel mogelijk aan te melden. Ondernemers: wees solidair.”

De solidariteit moet voorkomen dat noodlijdende bedrijven afscheid moeten nemen van personeel en dan vervolgens thuis komen te zitten met een uitkering. Door een tijdelijke uitleen, bijvoorbeeld tegen kostprijs, kunnen ze op een later moment weer terugkeren naar hun oude plek. Zo heeft de officiële werkgever minder financiële lasten en blijft de werknemer in een dagelijks ritme. “Het is heel goed dat we zo aan twee kanten bedrijven kunnen ondersteunen. Aan de ene kant bedrijven die het moeilijk hebben en hun personeel tijdelijk ergens anders willen laten werken en aan de andere kant bedrijven die personeel zoeken”, vult Floor Gordon, wethouder Economische Zaken, aan.

Vooral in het onderwijs, zorg, ICT, overheid, logistiek en de agrarische sector is werkgelegenheid ontstaan. Vacatures zijn te vinden op de website van HalloWerk. “Horecapersoneel zal met flexibiliteit en een glimlach een tijdelijke meerwaarde zijn voor elk bedrijf. Het mes snijdt aan meerdere kanten: medewerkers en ondernemers zijn hiermee geholpen. Samen wordt dan echt samen”, sluit Daan Krone, voorzitter KHN Amstelland, af.