Handhaving Amstelveen krijgt beschikking over motoren

AMSTELVEEN – De gemeente heeft het team ‘handhaving’ twee motoren gegeven om sneller en wendbaarder te kunnen zijn. Ook zijn er twee handhavers opgeleid om hiermee de weg op te gaan en nog slagwaardiger te kunnen reageren op meldingen.

“Deze tijd vraagt om flexibele inzet en alert reagerende handhavers en deze motoren helpen daarbij. De motoren zijn een echte aanwinst. Ze zorgen ervoor dat wij sneller ter plekke kunnen zijn bij spoedsituaties”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). Twee BMW 750 GS-motoren zijn omgebouwd met benodigde uitrusting zoals een stop/volgteken en EHBO-tas. Ze worden ingezet voor meldingen die prioriteit hebben.

Daarnaast worden ze door collega’s opgeroepen om te reageren op spoedmeldingen of om te assisteren. Ook het interventieteam, ook wel anti-inbrakenteam, staan ze bij. En omdat ze zo snel ter plekke zijn, is het mogelijk om snel assistentie te verlenen aan de politie.