Illi-tv maakt langer thuis wonen met dementie eenvoudiger

AMSTELVEEN – Illi-tv is een applicatie met muziek, video’s en foto’s dat onder andere helpt met het ophalen van herinneringen voor mensen met (beginnende) dementie. Het is een hulpmiddel om het dagritme van dementerende te herstellen. Bij zorginstellingen is het een groot een succes en daarom wordt er in Amstelveen onderzocht hoe het systeem ook naar thuiswonende mensen met dementie kan worden gebracht.

De Dementheek, gelegen in Bibliotheek Amstelland, heeft een illi-tv ter beschikking voor bezoekers. “Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met illi-tv”,  vertelt Trudis Schroijen, Projectleider Ketenzorg Dementie. “Juist nu we tijdens de coronacrisis veel thuis zitten, is het voor mensen met dementie enorm fijn om toch contact te hebben met de buitenwereld”.


Organisaties

De Dementheek
is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden; een samenwerking van alle organisaties van Amstelland die te maken hebben met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Illi-tv onderzoekt samen met de gemeente Amstelveen en de HvA hoe het systeem naar thuiswonende mensen met dementie kan worden gebracht.