IQMF & Cobra Museum: film en gesprek over identiteit, queer cultuur en Claude Cahun

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum slaat de handen ineen met het International Queer and Migrant Film Festival en Schouwburg Amstelveen voor een speciaal programma op zondag 13 december in Schouwburg Amstelveen. De bijeenkomst is georganiseerd in de context van de tentoonstelling Onder de huid – Claude Cahun. Het programma bestaat uit een filmvertoning van de Surrealistische film Magic Mirror door kunstenaar en filmmaker Sarah Pucill, gevolgd door een panelgesprek over gender, identiteit, feminisme en Surrealisme. 

Magic Mirror (70 min., 2013) combineert een heropvoering van zwart-witfoto’s van de Franse Surrealistische kunstenaar Claude Cahun met fragmenten uit haar boek Aveux non avenus. Magic Mirror is gekozen voor deze filmvertoning, omdat er momenteel een andere film van Sarah Pucill, Confessions To The Mirror (68 min., 2016), te zien is in het Cobra Museum in de tentoonstelling Onder de huid – Claude Cahun.

Na de film volgt een panelgesprek over gender en identiteit, met schrijver en filosoof Simon(e) van Saarloos, Sudeep Dasgupta, universitair hoofddocent Media en Cultuur bij de Universiteit van Amsterdam, en kunstenaar en filmmaker Sarah Pucill (online aanwezig). Het gesprek wordt gemodereerd door de Nederlandse art director en modejournalist Aynouk Tan.

Zondag 13 december, aanvang 18.00 uur in Schouwburg Amstelveen.
Prijs: 20 euro. Tickets: reserveren is verplicht, bestel je ticket(s) via deze link. 

Ivm de coronamaatregelen is een beperkt aantal tickets beschikbaar.