Landelijke lancering gratis hulpdienst voor mensen met hersenletsel

AMSTELLAND – Breinlijn, de gratis hulpdienst voor mensen met hersenletsel, is in de regio Amsterdam, Amstelland en Zaanstreek-Waterland sinds het voorjaar actief samen met vier andere hersenletselregio’s. Voor de komst van de Breinlijn hadden alle 16 hersenletselregio’s een eigen naam, contactformulier, telefoonnummer en website. Nu is er één landelijk herkenbaar punt, waarbij je automatisch op basis van postcode wordt doorverbonden met de juiste regio. De landelijke lancering is op 9 december, met onder meer Margôt Ros (bekend van Toren C).

Meer vragen beantwoord
Door deze innovatie worden er 3,5 keer meer vragen gesteld in de regio Amsterdam. Vooral mensen met hersenletsel weten de hulpdienst te vinden (65%); naasten (14%), professionals (14%). Mensen met (mogelijk) hersenletsel en hun naasten stellen vooral vragen over “diagnostiek” (Heb ik hersenletsel?) en “behandelmogelijkheden”. Professionals stellen meer gerichte inhoudelijk vragen, voornamelijk over passend aanbod voor hun cliënt/patiënt, bijvoorbeeld over geschikte woonplekken en passende ambulante begeleiding in de buurt.

Voor 9 december sluiten ook de overige regio’s aan. Daarmee heeft heel Noord-Holland én de rest van Nederland een landelijke dekking van Breinlijn. Hiermee wordt kennis over hersenletsel en passend aanbod in de buurt voor alle mensen met (mogelijk) hersenletsel beter vindbaar en laagdrempeliger.

Landelijke lancering

Om dit bijzondere moment te vieren wordt er op 9 december van 12.30 tot 14.00 uur een feestelijk en digitale kick off georganiseerd met in het programma o.a. Margôt Ros. Margôt is cabaretier (onder andere bekend van Toren C) en liep zelf hersenletsel op tijdens een voorstelling. Speciaal voor Breinlijn kruipt Margôt in de huid van een nieuw typetje. Iedereen die op enige manier te maken heeft met (de consequenties van) hersenletsel is van harte welkom op dit online evenement. Denk daarbij aan mensen met hersenletsel, hun naasten (familie, mantelzorgers, vrienden en collega’s) en professionals.

Het programma van de kick off ziet er als volgt uit:

Gezamenlijk programma | 12.30 tot 13.20 uur

  • Wat is Breinlijn?
  • Waar komen we vandaan en waar staan we nu?
  • Eerste ervaringen Breinlijn
  • De landelijke lancering van Breinlijn met o.a. Margôt Ros

Verdiepingssessies | 13.30 tot 14.00 uur

Na het gezamenlijke programma is er een mogelijkheid om deel te nemen aan één van de verdiepingssessies:

  • Communicatiestrategie Breinlijn en de kansen die voortvloeien uit social media analyses
  • Stuurinformatie achter Breinlijn en de toepassing op de kwaliteitsverbetering van zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel
  • Geschiedenis en ontwikkeltraject van Breinlijn
  • Dialoog over het verder ontwikkelen van Breinlijn & ketensamenwerking NAH/CVA

Aanmelden en meer informatie

Bekijk de animatie over Breinlijn voor meer informatie. En op https://www.breinlijn.nl/landelijke-kick-off-breinlijn/ voor het volledige programma van deze digitale kick off en om aan te melden.